Rytmik

Her er en lille beskrivelse af, hvordan vi laver rytmik. Det skal bemærkes, at programmet udvikles og ændres løbende, alt afhængig af børnene samt nye ideer som de voksne finder på.

Børnene er delt op i forskellige grupper alt efter alder og niveau. De starter med have rytmik når de er omkring 1½ år. Hvert hold har rytmik en gang om ugen og det varer ca. 30-40 minutter.

Rytmikken finder sted i Humlebiens temarum. Det betyder for nogle af børnene, at de skal ind i et rum, de ikke er så vant til at være i og være sammen med børn og voksne, de godt nok kender, men måske ikke er så tæt forbundet med og det kan i sig selv være grænseoverskridende.

Rytmikken er bygget op over et fast program, hvor de enkelte børn/grupper selv kan skabe deres egne traditioner (jf. ”Den Integrerende Baggrund”). Det faste program er en tryg forudsigelig ramme omkring forløbet, som børnene genkender fra gang til gang. Vi oplever ofte, at et barn, der kun har været med en enkelt gang før, spørger efter det, han eller hun især husker fra første rytmikdag.

Vores succeskriterium er, at børnene er engagerede, de skal være parate og villige til at deltage. Det skal frem for alt være sjovt! Hvis et barn ikke vil være med til det hele, og det er helt i orden.  Vi skubber nænsomt og kærligt, og hjælper derved barnet til at turde overskride en grænse og få succesoplevelser. Rytmikken giver de voksne en mulighed for at sikre, at det enkelte barn udvikler sig.

Vi har ydermere en støttepædagog - den søde abe ”Perle”. Rytmikken begynder, når alle børn har sat sig i en rundkreds på hver sin måtte, Perle kommer derefterned fra hylden og hilser på alle børn og så synger børnene en goddag-sang til og om Perle. - og så tager det fat :)